söndag 3 april 2011

Biskop Erik på visit.


Under denna vecka är vår biskop Erik Aurelius på besök i Vårgårda pastorat. Det är så kallad biskopsvisitation. En visitiation innehåller viss granskning och tillsyn men det främsta syftet är att ge stöd, uppmuntran och inspiration till församlingarna i deras viktiga uppdrag: att fira gudstjänst, att bedriva undervisning och utöva diakoni och mission. Biskopen kommer att träffa anställda och församlingskyrkorådens presidier (ordförande och vice ordförande) för samtal.



Onsdag den 6 april kl 18.30 är alla välkomna till Kullings-Skövde kyrka för att fira mässa. Därefter är det Öppen kväll i Kyrkans Hus i Vårgårda där biskopen talar över ämnet "Kyrkans framtid". Det blir tillfälle till frågor och samtal där vi får möjlighet att lyfta och inspirera varandra i detta viktiga ämne.


På söndag den 10 april kl 11.00 är det FESTHÖGMÄSSA för hela kontraktet i Hemsjö kyrka.


Här i Lena samlas syföreningen som vanligt på torsdag 7 april. Det blir kanske en del förberdelser inför temahelgen den 16-17 april. Då deltar syföreningskören i gudstjänsten och det blir en fin utställning under temat Kaffekoppar.

På fredag 8 april kl 18.00 är det Vesper i Fullestad kyrka. Vesper är en del av Tidegärden, som är en liturgisk böneform, där man vid bestämda tider under dygnet ber texter ur Bibeln. Vesper är aftonbönen.


Veckan bloggare Birgit