måndag 28 mars 2011

Midfastosöndagen - Livets bröd

På söndag (3 april) - Midfastosöndagen - är det högmässa i Lena Kyrka kl 11.00. Elin Öst är tjänstgörande präst, Inger Bergström är kantor och Lenakören medverkar. Kören sjunger psalmer på 700-talet dvs några av de nyare psalmerna i vår Psalmbok.


Midfastosöndagens tema är Livets bröd. Kollekt till Svenska Kyrkans Internationella arbete. Det är Fastekampanjen som pågår. Årets tema är "ALLT för att utrota hungern". www.svenskakyrkan.se/751025 .


Trots att det finns tillräckligt med resurser på jorden drabbar bristen på mat närmare 2 miljarder människor. Det är oacceptabelt. Hela Världen, Svenska kyrkans internationella arbete, finns med i arbetet för att utrota hunger, fattigdom och förtryck. Dina gåvor ger människor det vi alla har rätt till. Tillsammans bekämpar vi ett av världens onödigaste problem!


På torsdag (31 mars) är det sopplunch. Veckans mästerkockar hälsar välkomna och önskar smaklig måltid. Lena församlingshem klockan 12.00 - 14.00!


Ur Ps 713 "Stor är din trofasthet! Ny är varje morgon din nåd emot mig.Var dag du åt mig ger det, som du nyttigt ser." Psalm 713 i sin helhet och många fler sjunger vi på söndag!


Vi ses! hälsar veckans bloggare Birgit