torsdag 2 september 2010

14:e efter trefaldighet

På söndag (5/9) kl 9.30 är det gudstjänst i Bergstenagården och som ni vet vid det här laget så är det då alltid kyrkkaffe på ort o ställe.
......
Enheten i Kristus är söndagens tema
Vad har vi gemensamt, vi som räknar oss till Lena församling mer än att vi lever inom socknens gränser? Jo... alla tror vi på Kristus!

Paulus skriver i första korinthierbrevet: "I vår herre Jesu Kristi namn uppmanar jag er, bröder, att vara överens och inte dela upp er i olika läger, utan återigen stå eniga i tankar och åsikter".

Inte kan vi alla vara lika, det vore ju rätt tråkigt, visst måste vi få tycka och tänka olika men i en sak måste vi vara eniga, tron. Tron gör oss till en enhet!

I Filipperbrevet läser vi: " Lev i samma kärlek, eniga i tanke och sinnelag, fria från självhävdelse och fåfänga. Var ödmjuka och sätt andra högre än er själva. Tänk inte bara på ert eget bästa utan också på andras. Låt det sinnelag råda hos er som också fanns hos Kristus Jesus."

Ja det är en utmaning för oss alla, TA DEN!
Visa din nästa att även om vi inte är eniga i allt så har vi tron gemensamt, och det är allt en bra början "bröder" och "systrar".