fredag 5 mars 2010

Syster Lena i Lena


I går torsdag var det en riktig heldag i Lena församlingshem. På sopplunchen kom det 30 personer och för att undanröja alla tvivel så kan vi säga att det var "Potatis- och purjolökssoppa" som serverades. Alla pengar gick till Cancerfonden och ni var så duktiga för vi lyckades få ihop 1200 kr. Tack alla ni som gjorde sopplunchen till något alldeles extra.

På kvällen kom så syster Lena och pratade om konsten att lägga sitt "jag" åt sidan. Hon jämförde det med att bli förälskad. Då lägger man helt plötsligt mer vinn om att lära känna den andra personen och lägger sitt ego åt sidan. Hon menade att "det finns brôte i vägen för att nå gud". Vi pratar aldrig om det där besvärliga som kommer i vägen och pratar vi inte om det så kommer det att stå i vägen för kärleken. "Synderna får inte plats i våra städade rum" menade hon och tyckte att Kristendomen skulle vara mer besvärlig och knuffa egot åt sidan,och ta tag i det som står i vägen för kärleken. Alla har vi syndat men vi behöver gemenskap. Kristendomen ska inte vara en åsiktsreligion utan en handlingens religion. Boten är bikten som upprättar oss, vi knuffar vårt eget jag åt sidan och det leder till att man lättare kan hitta vägen till gud och frälsning.
............................
På söndag (7/3) är det tredje söndagen i fastan.
Temat är kampen mot ondskan.
I Lukas evangeliets kap 11 vers 17 säger Jesus," Varje rike som råkar i strid med sig självt blir ödelagt, och hus faller över hus. Och om nu Satan råkar i strid med sig självt, hur skall hans rike då kunna bestå". och han fortsätter (Luk 11:28)" Den som inte är med mig är mot mig, och den som inte samlar med mig, han skingrar"

Vi måste alltså samarbeta för att inte låta den onda makten ta sig in. Satan kan få strida mot sig själv, vi får inte låta honom hitta in hos oss och splittra vårt arbete för den goda saken. Låt egot ta ett steg åt sidan så att vi kan se oss omkring. Har den onde någon verklig chans om vi håller ihop och alla arbetar för ett gemensamt mål.... att finna vägen till gud och hans evinnerliga kärlek.

Så ta nu steget och visa att du är MED Jesus och inte mot honom.

På söndag (7/3) är det så mässa i Fullestads kyrka kl 9.30

Vi ses där!